Siirry sisältöön

Grani Närhjälp är en ideell icke-vinstdrivande förening i Grankulla.

Våra aktiviteter är indelade i tre helheter: Arbetsförmedling, volontärverksamhet och föreningsverksamhet.

Vi förmedlar avlönad eller frivillig hjälp till hem I Grankulla, närhelst någon behöver hjälp i vardagen. Varje år får mer än 250 hushåll hjälp genom oss. Vem som helst kan beställa hjälp av oss.

Vår uppgift är att förena rätt sorts hjälp till den behövande. De avlönade och frivilliga hjälparna är inte anställda av föreningen. När kunden anställer en avlönad hjälpare, är det kunden som fungerar som arbetsgivare.

Vid behov kan vår kontorspersonal hjälpa till med det praktiska i anknytning till anställandet av en avlönad arbetare. Läs mer om våra tjänster i avsnittet Kunder

Om du vill arbeta för oss kan du ta kontakt året runt. Läs mer i avsnittet Anställda.

Volontärarbetet är en viktig del av vår verksamhet. Vi anser att gemenskap är viktigt i ett välmående samhälle. Genom mångsidigt volontärarbete kan vi påverka välbefinnandet i Grankulla. Läs mer i avsnittet Volontärer.

Vi samarbetar flitigt med Grankulla stad och andra lokala aktörer genom olika projekt och arbetsgrupper. Vi är en del av Grankulla stads servicekedja.

Föreningen organiserar olika aktiviteter baserat på samarbetsnätets och kundernas behov. Närstöd, kokkurser, gemensamt vardagsrum-aktiviteter, föreläsningar och utbildningar stöder målgrupperna och bidrar till att forma en gemenskap kring individen. Genom gemenskap kan vi bäst bekämpa problemen kring ensamhet.

Grankulla stad stöder vår verksamhet men vi behöver också egen medelinskaffning för att kunna fortsätta med våra aktiviteter och utveckla dem år efter år. Enskilda bidrag är avgörande för kontinuiteten i vår verksamhet. Läs mer i avnsnittet Insamlingar.

%d bloggers like this: