Blog

Toiminnanjohtaja vaihtuu 1.2.2022

Sanna ja Aila

Sanna on siirtymässä uusiin tehtäviin 1.2.2022 alkaen Granin Lähiavusta Espoon ja Kauniaisten Omaishoitajat ja Läheiset yhdistykseen.

Granin Lähiavun uutena toiminnanjohtajana aloittaa 1.2. 2022 Aila Thurin. Aila on työskennellyt pääasiassa kaupallisella alalla ja tehnyt vapaaehtoistyötä Espoossa ja Kauniaisissa. Ailan äidinkieli on suomi ja hän puhuu sujuvasti ruotsia ja englantia.

Yhteystiedot pysyvät samoina kuin ennen: toimisto@graninlahiapury.fi  0400-237741.

Apua kauppaan ja apteekkiin

Granin Lähiapu on yhdistys, joka ehkäisee kriisejä, yksinäisyyttä ja syrjäytymistä. Yhdistys välittää vapaaehtoisia auttamaan ja tukemaan kaiken ikäisiä, perheitä ja yksinäisiä. Toimimme itsenäisesti mutta hyvässä yhteistyössä kaupungin kanssa. Olemme kauniaislaisten tukiverkosto, kun arkeen tarvitaan apua. Elämme parhaillaan koronavirukseen liittyvässä poikkeustilanteessa. Yhdistyksemme tarjoaa apteekki- ja kauppa-apua Kauniaisissa asuville. Palvelu on maksutonta.


Jos sinä tai läheisesi kaipaatte apua, meidät tavoittaa: toimisto@graninlahiapury.fi tai
puhelimitse 040 0237 741.

Syödään Yhdessä, Vi Äter tillsammans 2019, 15.8.klo 18.00.

Nyt toista kertaa järjestettävän varainkeruutapahtuman tavoitteena on luoda viihtyisä,
yhteisöllinen kaupunkitapahtuma. Haluamme tuoda eri-ikäisiä granilaisia ja heidän ystäviä
uudella tavalla yhteen, ruokailemaan saman pitkän pöydän ääreen.

GLA vastaa tapahtuman järjestelyistä sisältäen pöytäpaikkojen varauksen ja myynnin sekä
puitteet tapahtumalle.(mm. luvat, pöydät, penkit, pöytäliinat ja siivous)

Hinta 25€ henkilö.

Pris 25€ per person.

Tervetuloa mukaan: tilaisuudet@graninlahiapury.fi.

Välkommen med: tilaisuudet@graninlahiapury.fi

Syödään Yhdessä- tapahtuma Kauniaisten kaupungintalon edustalla 15.8.2019.

Syödään Yhdessä- tapahtuma Kauniaisten kaupungintalon edustalla 15.8.2019 klo 18.00!

Nyt toista kertaa järjestettävä Granin Lähiapu ry:n varainkeruu tapahtuma on yhteisöllinen kaupunkitapahtuma, joka tuo eri-ikäisiä granilaisia ystävineen pitkän pöydän ääreen!

KERÄÄ PORUKKAA KASAAN JA VARAA PAIKAT AJOISSA!

Paikalliset ravintolayrittäjät mukana tapahtumassa, heiltä tarjouksia lähempänä ajankohtaa.

Granin Lähiapu ry järjestää paikalle pöydät, penkit ja koristelun, sekä hoitaa pöytäpaikkojen myynnin, 25€/ henkilö. Paikan varaus sähköpostillatilaisuudet@graninlahiapury.fi.

Lisätietoja tapahtumasta:
Minna Korpela 040 508 6015
tai Elina Ali-Melkkilä 040 700 4376

Kaksikielinen ystävyyden messu – tvåspråkig vänskapmässa su 19.9

Messu järjestetään Kauniaisten kirkossa sunnuntaina 19.9.2021 klo 10 alkaen. Se toteutetaan yhteistyössä vapaaehtoisten ja Granin Lähiavun kanssa. Kanttorina Anna Marte ja L´Armonia.

Messun jälkeen järjestetään kirkkokahvit ja kaikilla on mahdollisuus osallistua hyväntekeväisyystempaukseen ”Kävele naiselle ammatti”. Lähdemme liikkeelle kirkolta klo 11.45. Tervetuloa kaikki!

Mässan arrangeras 19.9 kl 10 i samarbete med frivilliga och Grani Närhjälp. Kantor är Anna Marte, och L’Armonia deltar med sång.

Efter mässan kyrkkaffe och möjlighet att delta i välgörenhetspromenaden Gå ett yrke till en kvinna, som startar från kyrkan kl. 11.45. Alla välkomna!

Oletko kiinnostunut vapaaehtoistyöstä?

Granin Lähiapu pyrkii ehkäisemään yksinäisyyttä ja syrjäytymistä Kauniaisissa. Yhdistys välittää vapaaehtoisia auttamaan ja tukemaan kaiken ikäisiä, perheitä ja yksinäisiä. Oletko kiinnostunut vapaaehtoistyöstä ja haluatko antaa aikaasi yksinäisyyden ehkäisyyn? Tule Granin Lähiavun vapaaehtoisten joukkoon.

Vapaaehtoistehtäviä on useita. Kauttamme toimii esimerkiksi ulkoilukaveriverkosto, jonka kautta vapaaehtoiset lähtevät ulkoilukavereiksi sitä tarvitseville. Vapaaehtoisia tarvitaan muun muassa kauppa-avuksi ja saattaja-avuksi erilaisiin tilanteisiin kuten esimerkiksi lääkärikäynneille. Meillä on tällä hetkellä suuri tarve ruotsinkielentaitoisille vapaaehtoisille.

Lue lisää vapaaehtoistoiminnasta oheisesta esitteestämme ja tule sinäkin lievittämään yksinäisyyttä Kauniaisiin.

Marrasglögien tunnelmaa

Granin Lähiapu järjesti marrasglögit Kauniaisten torilla torstaina 12.11.2020. Tapahtumassa tarjoiltiin lämmintä glögiä ja myytävänä oli jouluisia käsityötuotteita kuten kuusenalusmattoja, villasukkia ja kangaskasseja. Kerroimme teltalla Granin Lähiavun toiminnasta. Kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille!

Onko sinulle Granin Lähiavun toiminta tuttua? Yhdistys ehkäisee kriisejä, yksinäisyyttä ja syrjäytymistä Kauniaisissa. Kauttamme voit pyytää ulkoilukaverin ulkoilemaan kanssasi. Tarjoamme apua esimerkiksi kaupassa käyntiin tai lääkärissä käyntiin. Palvelumme on maksutonta.

Täältä voit lukea lisää ulkoilukaveritoiminnasta: https://graninlahiapury.fi/2020/08/31/kaipaatko-ulkoilukaveria/

Yhdistys tarjoaa myös maksutonta tukea it-ongelmissa. Asutko Kauniaisissa ja kaipaatko neuvoa it-asioissa? Vapaaehtoisemme auttaa. Kysy lisätietoa toiminnanjohtajaltamme Sanna Jenseniltä: toimisto@graninlahiapury.fi tai puhelimitse 040 0237 741.

Kiinnostaako sinua vapaaehtoistyö? Haluatko ehkäistä yksinäisyyttä Kauniaisten alueella? Etsitään sinulle sopiva vapaaehtoistehtävä. Kysy lisää: https://graninlahiapury.fi/contact/

Autetaan yhdessä!

Granin Lähiapu Kauniaisten torilla to 12.11

Granin Lähiapu järjestää marrasglögit Kauniaisten torilla torstaina 12.11. klo 11-18. Tule tapaamaan yhdistyksen toimijoita. Tapahtumassa esitellään yhdistyksen toimintaa ja palveluita Kauniaisten alueella. Tarjolla on lämmintä glögiä ja myytävänä jouluisia käsitöitä.

Tapahtumassa on mukana myös Suomen Rokotepalvelu oy, jolta voi ostaa mm. influenssa ja TBE -rokotteita. Tervetuloa glögitapahtumaan!

November glögg 12.11.2020 på torget i Grankulla kl.11-18. Vi bjuder på glögg och berättar om verksamheten. Det finns julhantverk till salu. Välkommen!

Granin Lähiavun Five O’Clock tea

Eilen keskiviikkona 5.11 järjestettiin perinteinen Five O’Clock tea, jossa vapaaehtoiset pääsivät tapaamaan toisiaan. Tällä kertaa tapaamisen teemana oli kävelykierros Kauniaisissa kulttuurineuvos Clara Palmgrenin ohjaamana.

-Kauniaisissa on paljon itse tehtyä toimintaa, selvensi Clara Palmgren Kauniaisten historiasta.

Tutustuimme Kauniaisten vanhojen huviloiden historiaan. Kävely päättyi yhteiseen hetkeen Valmogårdissa, jossa näimme mm. kirjahyllyn, joka on täynnä Kauniaisten kirjailijoiden teoksia.

-Kirjahyllyssä on yli 100 kirjailijaa, kertoi kulttuurineuvos Palmgren kirjahyllyn historiasta.

Suuri kiitos jokaiselle Granin Lähiavun vapaaehtoiselle. Teette arvokasta ja korvaamatonta työtä! Suuri kiitos myös kulttuurineuvos Clara Palmgrenille loistavasta kierroksesta ja historian esittelystä.

Det arbete som de frivilliga gör är ovärderligt! Ett stort tack till alla frivilliga! Ett stort tack till Clara Palmgren!

Oletko kiinnostunut vapaaehtoistehtävistä? Haluaisitko ehkäistä yksinäisyyttä Kauniaisten alueella? Ota yhteyttä ja kysy lisää toiminnanjohtajaltamme Sanna Jenseniltä toimisto@graninlahiapury.fi tai puhelimitse 040 0237 741. Etsitään yhdessä sinulle sopiva vapaaehtoistehtävä.

Autetaan yhdessä!

”Ilmapiiri ja työtoverit olivat rentoja ja mukavia!”

Tässä haastattelussa kerromme Granin Lähiavun kesätyöntekijä Vilman tarinan. Vilma työskenteli kesätyöntekijänä Granin Lähiavulle Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan kautta. Kampanja mahdollisti kesätyön tuhansille 15-17 -vuotiaille nuorille.

Kiitos sinulle, Vilma loistavasta työpanoksestasi Granin Lähiavulle ja työstäsi yksinäisyyden ehkäisemiseksi Kauniaisten alueella!

1.Miten löysit Granin Lähiavun kesätyöntekijäksi? 

-Löysin Granin lähiapuun kesätöihin, kun näin Facebookissa tuttuni jakaneen linkin OP:n tarjoamiin kesätyöpaikkoihin.

2.Mitä tehtäviä teit kesätyön aikana? 

-Kesätyöni aikana tein monenlaisia tehtäviä. Ajelutin mm. ikäihmisiä riksapyörällä Galträskin ympäri. Toisinaan käytiin vain kävelyllä. Toimin myös kauppa-apuna muutamalle Granin Lähiavun asiakkaalle. Kävin vetämässä pientä verryttelyjumppaa eräälle mukavalle naiselle. 

3.Mikä oli parasta kesätyössä Granin Lähiavussa? 

-Parasta tässä työssä oli se, että sai auttaa muita. Työ ei tuntunut raskaalta, kun se tuotti iloa. Olen myös aina ollut luonteva ikäihmisten kanssa. Oli mukava kuunnella heidän tarinoitaan.

4.Mitä sanoisit muille kesätyöntekijöille, jotka ovat kiinnostuneita Granin Lähiavusta kesätyöpaikkana?

-Suosittelen ehdottomasti kaikille kiinnostuneille Granin läpiapua kesätyöpaikaksi. Ilmapiiri ja työtoverit kaikki olivat rentoja ja mukavia! Työtehtävät ja ikäihmiset olivat todella mukavia. Itse olen hyvin sosiaalinen ja puhelias, joten oli mukavaa seurustella ja puhua toisten ihmisten kanssa työpäivän aikana.

5.Mitä terveisiä haluat lähettää Granin Lähiavulle?

-Haluan lähettää kiitokset Granin Lähiavulle kivasta kesätyöpaikasta! Työ ja työtoverit olivat mukavia. Vaikka olin töissä, ei se siltä aina tuntunut.  

Granin Lähiavun toimintaan voi tutustua tarkemmin osoitteessa www.graninlahiapury.fi

Kuva: Vilma Vuokko, Granin Lähiapu ry

Kaipaatko ulkoilukaveria?

Granin Lähiapu ehkäisee yksinäisyyttä Kauniaisten alueella. Tähän tekstiin olemme koonneet vinkkilistan ja tarkempaa tietoa ulkoilukaverin pyytämisestä kauttamme.

  1. Asutko Kauniaisten alueella ja kaipaatko ulkoilukaveria? Ota yhteyttä Granin Lähiapuun.
  2. Etsimme sinulle sopivan vapaaehtoisen ulkoilukaveriksi.
  3. Vapaaehtoinen ottaa sinuun yhteyttä sovittuna ajankohtana.
  4. Voitte sopia teille sopivan ajan tai aikataulun tavata.
  5. Granin Lähiapu vastaa vapaaehtoisten haastattelusta ja soveltuvuudesta tehtävään.
  6. Palvelu on maksutonta.

Ota yhteyttä ja kerromme lisää: toiminnanjohtaja Sanna Jensen, toimisto@graninlahiapury.fi tai puhelimitse puh. 040 0237 741.

Tarkempaa tietoa Granin Lähiavun toiminnasta löytyy yhdistyksen verkkosivuilta osoitteesta http://www.graninlahiapury.fi

” Granin Lähiavussa on mahtavaa toimia vapaaehtoisena ”

Tässä sarjassa kerromme Granin Lähiavun vapaaehtoisten kokemuksia vapaaehtoistoiminnasta. Vuorossa on vapaaehtoistyöntekijä Jaanan ajatuksia. Granin Lähiavussa voi toimia vapaaehtoisena monenlaisessa tehtävässä, kiinnostuksen ja mahdollisuuksien mukaan.

1.    Miten tulit mukaan Granin Lähiavun vapaaehtoistoimintaan?

– Kun etsin itselleni sopivaa vapaaehtoistehtävää netin kautta, silmiini pisti Granin Lähiavun ilmoitus viestinnän vapaaehtoistyöstä. Tiedusteltuani tehtävästä yhdistyksen toiminnanjohtaja Sanna Jenseniltä, kiinnostuin siitä heti.

2.  Millaista vapaaehtoistyötä teet tällä hetkellä Granin Lähiavussa?

– Toimin viestinnän vapaaehtoisena. Päivitän sosiaalista mediaa ja teen päivityksiä myös kotisivuille.

3. Miten kauan olet tehnyt vapaaehtoistyötä Granin Lähiavussa tai muualla?

– Tulin mukaan Granin Lähiavun vapaaehtoistoimintaan vuoden 2020 alussa.   

4. Miksi teet vapaaehtoistyötä? Mitä vapaaehtoistyö antaa sinulle? 

– Vapaaehtoistyö tuo vaihtelua arkeen ja viestintä on kiinnostanut minua aina. On mukavaa, että viestintää voi tehdä vapaaehtoistyönä. Granin Lähiavun vapaaehtoistyö sopi minulle erittäin hyvin myös sijaintinsa vuoksi.

5. Mitä terveisiä haluat kertoa vapaaehtoistyöstä kiinnostuneille? 

– Ottakaa rohkeasti yhteyttä ja etsikää itseänne kiinnostavia vapaaehtoistehtäviä. Granin Lähiavussa on mahtavaa toimia vapaaehtoisena!

Vapaaehtoistehtävistä voi tiedustella osoitteesta toimisto@graninlahiapury.fi tai puhelimitse, puh. 040 0237 741

”Kaikkien työpanos on yhtä arvokas.”

Jokainen vapaaehtoinen tuo arvokkaan työpanoksen ja kokemuksen toimintaan. Ehkäisemme yhdessä yksinäisyyttä Kauniaisissa. Vapaaehtoistyö antaa paljon sekä tekijälleen, että yhdistykselle. 

Vapaaehtoistyö voi olla esimerkiksi arki- ja asiointiapua aikuisikäiselle, läksyapua koululaiselle, vapaa-ajan kaverina olemista nuorelle tai ystäväpuhelimen vapaaehtoisena toimimista. Vapaaehtoistoimintaan ryhtymisessä riittää kiinnostus tehdä vapaaehtoistyötä, auttaa ihmisiä ja ehkäistä yksinäisyyttä Kauniaisissa. 

Tässä sarjassa kerromme Granin Lähiavun vapaaehtoisten kokemuksia vapaaehtoistoiminnasta, ja vuorossa on yhdistyksen hallituksen jäsenen Leenan ajatuksia.

1.    Miten tulit mukaan Granin Lähiavun vapaaehtoistoimintaan?

Yhdistyksen toiminnanjohtaja Sanna Jensen houkutteli minut mukaan. Tunnemme toisemme jo kouluajoilta. Asuimme molemmat Varsovassa 2000-luvun alussa ja teimme yhdessä siellä paljon vapaaehtoistyötä.

2.  Millaista vapaaehtoistyötä teet tällä hetkellä Granin Lähiavussa?

Olen yhdistyksen hallituksen jäsen.

3. Miten kauan olet tehnyt vapaaehtoistyötä Granin Lähiavussa tai muualla?

Muutama vuosi sitten olin mukana Granin Lähiavun järjestämässä maahanmuuttajien kokkikerhossa. Lisäksi ompelin yhdistyksen vapaaehtoisena verhoja. Hallitukseen minut valittiin keväällä 2020. Asuin Aasiassa ja Itä-Euroopassa yli 20 vuotta ja toimin siellä kansainvälisten koulujen ja naisjärjestöjen organisoimassa vapaaehtoistyössä.

4. Miksi teet vapaaehtoistyötä? Mitä vapaaehtoistyö antaa sinulle? 

Kun asuin ulkomailla, vapaaehtoistyöstä tuli minulle normaali osa elämää. Kaikkialla ei ole yhtä kattavaa sosiaaliturvajärjestelmää kuin meillä Suomessa. Ihmiset ja erilaiset yhteisöt ovat tottuneet auttamaan toisiaan parhaansa mukaan ja perheet hoitavat vanhuksensa itse. 

5. Mitä terveisiä haluat kertoa vapaaehtoistyöstä kiinnostuneille? 

Tervetuloa mukaan! Kaikkien työpanos on yhtä arvokas. Ja bonuksena tutustuu uusiin mukaviin ihmisiin! 

Vapaaehtoistehtävistä voi tiedustella elokuusta alkaen osoitteesta toimisto@graninlahiapury.fi tai puhelimitse, puh. 040 0237 741